lördag 28 april 2012

PARKERINGSFLIPPER


Vi vet hur förödande det är att ha bilen parkerad i Paris. Risken att lack och plåt far illa är överhängande. För hänsynslösa parisare vägrar erkänna att ett utrymme inte räcker till en fickparkering.

Men det finns hopp. Om parisarna bara överlåter parkeringen till teknik som parkeringsassistans lär plåtskadorna minska med 90-95 procent i den franska huvudstaden.

I en ny kampanj, gjord av reklambyrån Ogilvy Paris, vill Ford nu förse Paris sämsta fickparkerare med en Ford Fiesta utrustad med Active Park Assist som fickparkerar utan plåtskador. 



Sökningen av Paris sämsta fickparkerare genomfördes med en sinnrik parkerings-flippertävling uppenbar för alla utom de som försökte knuffa sig på plats i en trång parkeringsficka någonstans i Paris.

Budskapet är glasklart och minen hos parisaren som får uppleva att parkera utan att köra in andras bilar är underhållande.

Även Jeep har skaffat sig parkeringsradar på Grand Cherokee. Parkeringshjälp i vildmarken, Jeep:s naturliga hemvist, är inte lika självklar som i Paris. Vilket Jeep och reklambyrån Publicis Montreal tycks inse med den här reklamen där man uppenbart har svårt att ta den nya tekniken på allvar. 














Bilkänsla: 4/5
Engagerande: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar